​Företaget

Etebra började sin verksamhet på hösten 1999. Kontakt hade tagits med Richard Western LTD i England och vid ett möte i Köpenhamn i september samma år skrevs kontraktet som gav Etebra ensamrätten att importera Richard Westernvagnar till Sverige.

Ett stort antal återförsäljare besöktes för att presentera en ny vagn på marknaden. Den första Richard Westernvagnen såldes på senhösten av Lundgrens Maskin i Ystad till Stefan Andersson i Vittskölve, en högtippande fältvagn på 14 ton. Ytterligare tre vagnar av samma modell såldes 1999.

Reaktionerna från marknaden var mycket positiva. Vi var på gång. Fler och fler återförsäljare knöts till företaget och försäljningen steg kontinuerligt.

Etebra är idag ett försäljnings- och utvecklingsbolag för vagnar med en högsta hastighet av 40 km/tim. Vi verkar i stort sett bara på den svenska marknaden och våra kunder finns inom lantbruk, entreprenad, kommuner och industrier. Vi jobbar hårt för att bli en av de största och kunnigaste aktörerna i vår bransch. Vi har idag kanske marknadens bredaste produktprogram av vagnar och kan erbjuda vagnar i storlekar från 5 ton upp till 28 ton. Vi jobbar mycket aktivt med att utveckla såväl nya som gamla produkter. Vårt fokus är att ständigt utveckla och förbättra våra produkter samt vår servicenivå beträffande reservdelar till alla våra produkter.

Etebra Maskin & Vagn är medlem i Maskinleverantörerna, ML, och vi följer leveransbestämmelserna enligt 

Lantbruk 16.

Vi håller till i Skärstad, ett litet samhälle 1,5 mil norr om Huskvarna. Företaget består av 4 personer och under 2018 hade vi en omsättning på ca 30 mkr.

Etebra Maskin & Vagn AB, Larssons väg 11, 561 91 Huskvarna  •  Tel: 036-336 69 90